Vedtægter for den kulinariske forening Dolkene

 

Kapitel I

  • 1. Foreningens navn er “Dolkene”.

 

  • 2. Foreningens formål er at imødegå tidernes almindelige forfald ved:
  1. fremstilling og indtagelse af retter af høj kulinarisk kvalitet;
  2. udbredelse i medlemskredsen af kendskabet til ædle vine og tobaksprodukter, finere cognac og single malt whisky;
  3. nobel påklædning samt dannet konversation og bordskik.

Stk. 2. Ved udarbejdelse af menu og almindelig ti1rette1ægge1se af hver enkelt samling skal tages vidtgående etiske og æstetiske hensyn, og det skal sikres, at der sker en etnisk variation i menuerne.

Stk. 3. Hver samling indeholder på forhånd forberedte skåltaler og kulturelle indslag.

 

  • 3. Den kulinariske forening “Dolkene” er principielt en åben forening.

Stk. 2. Som medlemmer optages ikke kvinder, børn og dyr.

Stk. 3. Nye medlemmer optages efter anbefaling af et af foreningens medlemmer. Optagelse finder kun sted efter fuld enighed blandt foreningens medlemmer.

 

  • 4. Den kulinariske forening “Dolkene” afholder ordinær samling en gang hvert kvartal.

 

Stk. 2. Til de ordinære samlinger har kun foreningens medlemmer adgang. Kun foreningens medlemmer har adgang til lokalerne, hvor samlingen finder sted, og det tilstræbes, at uvedkommende ikke befinder sig på samlingsstedet, mens foreningen er optaget af samlingens forpligtelser.

 

  • 5. Ekstraordinære samlinger afholdes efter behov. Beslutning om afholdelse af ekstraordinære samlinger kræver fuld enighed blandt medlemmerne.

Stk. 2. Hvert år arrangeres en kulinarisk ekskursion, hvortil det enkelte medlem bemyndiges til at invitere og medtage én kvindelig ledsager.

 

Kapitel II

  • 6. Den kulinariske forening “Dolkene” tegnes af en Toastmaster. Der vælges en ny Toastmaster ved hver ordinær samling umiddelbart efter måltidets afslutning; hans embedsperiode tager sin begyndelse umiddelbart efter samlingens afslutning, og ophører ved næste samlings opløsning.

Stk. 2. Toastmasteren er vært for den kommende ordinære samling, og hans embedsperiode ophører, når denne samling er tilendebragt. I mellemtiden er hans ressorter:

  1. varetagelse af de praktiske opgaver, som foreningsledelsen måtte kræve, når bortses fra tilsynet med foreningens kassebeholdning;
  2. forberedelse af og indbydelse til næste ordinære samling;
  3. fastlægge1se af menuen for næste ordinære samling;


  1. varetagelse af værtsforp1igtelsen og ordstyrerfunktionen under måltidet; herunder giver han ordet til aftenens skåltaler og foreslår selv aftenens øvrige skåler.
  2. at påse, at næste ordinære samling fastsættes.

Stk. 3. Toastmasteren er ansvarlig for at der til hver samling forberedes og afvikles et etisk og æstetisk lødigt kulturelt indslag.

 

  • 7. Ved den første ordinære samling efter kalenderårets start vælger den kulinariske forening “Dolkene” en kasserer, som forestår forvaltningen af foreningens finanser.

Stk 2. Kassereren opkræver et månedligt gebyr pa kr. 100. Disse penge bindes i en opsparing med henblik pa den årlige, kulinariske ekskursion.

 

  • 8. Udgifterne til foreningens ordinære samlinger deles ligeligt mellem de deltagende medlemmer umiddelbart efter valget af ny toastmaster.

Stk. 2. Fordelingen af udgifterne til foreningens ekstraordinære samlinger, herunder den årlige, kulinariske ekskursion, aftales fra gang til gang på den umiddelbart forud gående ordinære samling.

 

Kapitel III

  • 9. De ordinære samlinger afholdes på skift hos foreningens medlemmer. Rækkefølgen afgøres med mindst tre fjerdedeles stemmeflerhed fra samling til samling. 

 

  • 10. Samlingens vært bestemmer suverænt menuen for den enkelte samling og forestår indkøbet af de til fremstillingen af måltidet nødvendige råvarer samt de øvrige for arrangementets succesfulde afvikling forudsatte varer og artikler; herunder ikke mindst drikkevarer.

 

                     

Stk. 2. Samlingens menu tilberedes i fæ11esskab af de medlemmer, som deltager i den aktuelle samling.

 

  • 11. Menuen ved de ekstraordinære samlinger, herunder den år1ige, kulinariske ekskursion, afgøres senest pa den umiddelbart forudgående ordinære samling.

Stk. 2. Vært for en ekstraordinær samling udpeges ved den nærmest forudgående ordinæere samling med mindst tre fjerdedeles stemmeflerhed.

Stk. 3. Toastmaster ved de ekstraordinære samlinger er den toastmaster i hvis embedsperiode de pågældende samlinger måtte finde sted.

 

  • 12. Værten har ret til at hemmeligholde menuen

Stk. 2. Såfremt værten agter at servere pasta- eller vegetarretter som måltidets hovedret, skal dette varsles skriftligt over for alle foreningens medlemmer senest 21 dage før samlingen.

Stk. 3. Hvis et eller flere medlemmer herefter inden 7 dage gør skriftlig indsigelse imod de i stk.2 nævnte retter, kan disse ikke serveres.

Stk. 4. Opvarmet tun kan under ingen omstændigheder serveres ved foreningens arrangementer.

 

  • 13. Værten kan indkalde etniske instruktører til at forestå køkkenet ved tilberedelsen af samlingens menu.

 

  • 14. Det er medlemmerne tilladt at invitere gæster med til foreningens samlinger.

Stk. 2. En invitation af gæster skal varsles skriftligt over for foreningens øvrige medlemmer senest 14 dage før samlingen, hvor til gæsten påtænkes inviteret.

Stk. 3. Såfremt ét eller flere af foreningens medlemmer gør indsigelse mod invitationen, kan denne ikke effektueres.

 

 

  • 15. Toastmasteren udpeger med mindst 10 dages varsel mindst 1, højst 2 skåltalere til den kommende samling. Skåltaleren bestemmer selv emnet for sin tale, som har en varighed af 3 – 5 minutter.

Stk. 2. herudover kan alene Toastmasteren promovere aftenens skåler.

 

  • 16. Påklædningen er normalt afslappet – dvs. habit. Ved særlige lejligheder kan et kvalificeret flertal på mindst tre fjerdedele af de tilstedeværende medlemmer på den umiddelbart forestående samling beslutte, at påklædningen skal være festtøj.

 

  • 17. på hver samling besluttes det med mindst tre fjerdedeles flertal, hvornår og hvor den næste samling skal finde sted.

Stk. 2. Med samme flertal afgør hver samling, hvorvidt den næste samling skal byde på særlige oplevelser med præsentation af ædle, alkoholiske drikke og/eller tobakker.

 

Kapitel IV

  • 18. Vedtægterne for den kulinariske forening "Dolkene" er vedtaget på den første, ordinære samling. Foreningens medlemmer kan, enkeltvis eller i grupper, ved skriftlig begæring med 1 måneds varsel tage enkelte punkter eller de samlede vedtægter op til revision ved førstkommende ordinære samling.

 

 

Stk.2. Afstemninger om ændringsforslag kan kun afgøres med tre fjerdedeles stemmeflerhed.

Stk.3. Ændringer til vedtægterne §§2, 3 og 12 kan kun foretages, såfremt der er fuld enighed om dette blandt foreningens medlemmer.

 

  • 19. Den kulinariske forening "Dolkene" opløses, såfremt et flertal på tre fjerdedele af forenings medlemmer støtter dette på en samling, hvortil forslaget om opløsning har været fremsendt skriftligt til samtlige medlemmer senest 31 dage før samlingen.

Stk.2. Såfremt et forslag om opløsning ikke får det fornødne, kvalificerede flertal på samlingen, hvortil forslaget er stillet, kan et flertal på denne samling beslutte at indkalde til en ekstraordinær samling med foreningens opløsning som eneste punkt.

Stk.3. På denne ekstraordinære samling kan foreningen opløses ved almindelig stemmeflerhed blandt de fremmødte.


 

Således vedtaget ved ordinær samling i den kulinariske forening "Dolkene"

fredag den 15.1.1999.