Vedtægter for den kulinariske forening Dolkene
Kapitel I
Stk. 2. Ved udarbejdelse af menu og almindelig ti1rette1ægge1se af hver enkelt samling skal tages vidtgående etiske og æstetiske hensyn, og det skal sikres, at der sker en etnisk variation i menuerne.
Stk. 3. Hver samling indeholder på forhånd forberedte skåltaler og kulturelle indslag.
Stk. 2. Som medlemmer optages ikke kvinder, børn og dyr.
Stk. 3. Nye medlemmer optages efter anbefaling af et af foreningens medlemmer. Optagelse finder kun sted efter fuld enighed blandt foreningens medlemmer.
Stk. 2. Til de ordinære samlinger har kun foreningens medlemmer adgang. Kun foreningens medlemmer har adgang til lokalerne, hvor samlingen finder sted, og det tilstræbes, at uvedkommende ikke befinder sig på samlingsstedet, mens foreningen er optaget af samlingens forpligtelser.
Stk. 2. Hvert år arrangeres en kulinarisk ekskursion, hvortil det enkelte medlem bemyndiges til at invitere og medtage én kvindelig ledsager.
Kapitel II
Stk. 2. Toastmasteren er vært for den kommende ordinære samling, og hans embedsperiode ophører, når denne samling er tilendebragt. I mellemtiden er hans ressorter:
Stk. 3. Toastmasteren er ansvarlig for at der til hver samling forberedes og afvikles et etisk og æstetisk lødigt kulturelt indslag.
Stk 2. Kassereren opkræver et månedligt gebyr pa kr. 100. Disse penge bindes i en opsparing med henblik pa den årlige, kulinariske ekskursion.
Stk. 2. Fordelingen af udgifterne til foreningens ekstraordinære samlinger, herunder den årlige, kulinariske ekskursion, aftales fra gang til gang på den umiddelbart forud gående ordinære samling.
Kapitel III
Stk. 2. Samlingens menu tilberedes i fæ11esskab af de medlemmer, som deltager i den aktuelle samling.
Stk. 2. Vært for en ekstraordinær samling udpeges ved den nærmest forudgående ordinæere samling med mindst tre fjerdedeles stemmeflerhed.
Stk. 3. Toastmaster ved de ekstraordinære samlinger er den toastmaster i hvis embedsperiode de pågældende samlinger måtte finde sted.
Stk. 2. Såfremt værten agter at servere pasta- eller vegetarretter som måltidets hovedret, skal dette varsles skriftligt over for alle foreningens medlemmer senest 21 dage før samlingen.
Stk. 3. Hvis et eller flere medlemmer herefter inden 7 dage gør skriftlig indsigelse imod de i stk.2 nævnte retter, kan disse ikke serveres.
Stk. 4. Opvarmet tun kan under ingen omstændigheder serveres ved foreningens arrangementer.
Stk. 2. En invitation af gæster skal varsles skriftligt over for foreningens øvrige medlemmer senest 14 dage før samlingen, hvor til gæsten påtænkes inviteret.
Stk. 3. Såfremt ét eller flere af foreningens medlemmer gør indsigelse mod invitationen, kan denne ikke effektueres.
Stk. 2. herudover kan alene Toastmasteren promovere aftenens skåler.
Stk. 2. Med samme flertal afgør hver samling, hvorvidt den næste samling skal byde på særlige oplevelser med præsentation af ædle, alkoholiske drikke og/eller tobakker.
Kapitel IV
Stk.2. Afstemninger om ændringsforslag kan kun afgøres med tre fjerdedeles stemmeflerhed.
Stk.3. Ændringer til vedtægterne §§2, 3 og 12 kan kun foretages, såfremt der er fuld enighed om dette blandt foreningens medlemmer.
Stk.2. Såfremt et forslag om opløsning ikke får det fornødne, kvalificerede flertal på samlingen, hvortil forslaget er stillet, kan et flertal på denne samling beslutte at indkalde til en ekstraordinær samling med foreningens opløsning som eneste punkt.
Stk.3. På denne ekstraordinære samling kan foreningen opløses ved almindelig stemmeflerhed blandt de fremmødte.
Således vedtaget ved ordinær samling i den kulinariske forening "Dolkene"
fredag den 15.1.1999.